Гласувах за България, в която младите виждат своето бъдеще, държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото. Това заяви президентът Румен Радев, след като гласува машинно в столичното училище по транспорт "Джанюариъс Макгахан".

Той каза, че "силно се надява, че партиите са извлекли своя урок от предните избори и ще подходят конструктивно и отговорно, за да са на висотата на гражданите".

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.
на живо

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.

Избирателната активност към 16 часа - 27,20%

"Най-важното днес е българите масово да гласуват", каза президентът. Той призова сънародниците си: "Тъй като това не е мярката да се преодолее опитът за преиначаване на гласа ни, а е мярка, ако искаме да имаме легитимно правителство и парламент, трябва да ги направим такива".

Според Румен Радев няма проблем с машинното гласуване - "лесно, бързо, удобно е", каза той.

Президентът поздрави всички служители на органите на реда, изборната администрация, ЦИК за организацията на изборите, "за превенцията и профилактиката да се справим с уродливото явление на българската демокрация - купения вот".

Трябва да ни притеснява ако не се състави правителство. При висока избирателна активност ще имаме съответния активен парламент и легитимно правителство, добави Радев. Той очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими. "Рано е да се гадае какъв ще е кабинетът", заключи президентът. А на въпрос дали е гласувал за същата партия, както и на 4 април, ток каза: "Не си спомням".