Атанас Семов се закани да уволни Бойко Борисов. Той предрече, че на 4 септември Борисов ще се обяви за кандидат за президент на ГЕРБ и обеща веднага след това да разкрие схемите на Борисов.

Според Семов вицепрезидентът на ГЕРБ ще е Йорданка Фандъкова, а за управлението на София ще бъде намерено продължение на модела „Борисов-Софиянски".

Семов изтъкна, че Конституцията предвижда седем начина, по които президентът да предизвика сваляне на правителството.

Според Семов Борисов може веднага щом бъде избран за президент, да подаде оставка. В такъв случай функциите му се поемат от вицепрезидента до края на мандата. След оставката няма проблем отново да бъде избран от послушното мнозинство в парламента за премиер.

„Такава ни е конституцията, че позволява всякакъв произвол и злоупотреба с доверието на хората", коментира той и заяви, че свалянето на Борисов не е самоцел, защото най-нужни още от 2012 година са ВНС и нова Конституция. България, добави той, не е бедна държава, България е все по-крадена държава.

Според Семов ако президентът е от ГЕРБ, ще има влияние върху назначенията в съдебната система и това ще позволи на ГЕРБ да овладее всички власти. „Това ще е модел тип Лукашенко, но в Европа, тип Уго Чавес в Европа. Не ми се иска да стигаме до модел Кадафи в Европа", заяви Семов.

Той каза още, че за РЗС няма по-удобен кандидат на ГЕРБ за президент от Бойко Борисов и поясни: „Няма по-натоварена с грехове и провали кандидатура от Бойко Борисов"

Лидерът на РЗС Яне Янев упрекна управляващите в предизборни манипулации. По думите му ГЕРБ са превърнали изборната администрация в търговия в Капалъ чарши.