ГЕРБ с 50 милиона си купи изборите, заяви на влизане в НДК кандидат-президентът на Атака Волен Сидеров. Той упрекна управляващите, че са купили медиите и 32 социологически агенции и че от месеци на общественото мнение са предпоставени Плевнелиев, Калфин и Кунева, които според него са три лица на едно и също тяло.

Сега Първанов си отива, но първановщината си остава, подчерта атакистът.

Сидеров заяви, че на балотажа няма да подкрепи никого. „Не мога да подкрепя един несъстоятелен кандидат за президент като Плевнелиев, който става за келнер или за салонен управител. Това е една подигравка с българския избирател. Това, че ГЕРБ купиха медии, социолози, цигани и цели градове е поредна гавра с българската демокрация," заяви Волен Сидеров.

Той е категоричен в решението си: „Като българин съм против Плевнелиев да бъде президент и по никакъв начин няма да го подкрепя."

Запитан какво би посъветвал за балотажа тези, които са гласували сега за Атака Сидеров отговори: „Нищо. Те си знаят. Те няма да подкрепят Плевнелиев, Калфин - тези кандидати изкуствени, фалшиви, надути, като едни надуваеми кукли, които след малко мога да ви покажа. Точно такива са участниците, които класират на първо, второ и трето място - надуваеми секс кукли за употреба."

Помолен да каже какво ще бъде поведението му в парламента Сидеров заяви, че ще бъде като на български националист, който е имал доброжелателството да даде една-две години възможност на ГЕРБ да поеме по линията на националните интереси.  „Управлението на ГЕРБ обаче пое по наклонената плоскост на националното предателство," подчерта той.

Сидеров каза още, че не го интересува Бойко Борисов - „Не съм се женил за него, не сме гаджета да се караме, Бойко Борисов си е Бойко Борисов и да внимава как управлява, защото вече нарушава националните интереси доста сериозно."

Лидерът на Атака каза още, че той и съпартийците му са били коректни, а за Борисов каза, че той е този, който не е бил коректен и е отговорил на коректността с некоректност. „Той избягва срещи с мен и това е за негова сметка", категоричен бе Сидеров.

Той изтъкна, че Атака иска промяна в икономиката, искат прекратяване на криминалните фирми и посочи ЧЕЗ, Е.ОН. „Сега ни успиват и ни хвърлят прах в очите в ЕС, сега Борисов се връща да отчита пак някакви успехи - абсолютни глупости и абсурди", каза още Сидеров.

Той изрази опасения, че бедна България ще плаща за фалита на Гърция, може би на Португалия и Испания. „Категорично съм против това. Ние сме за преразглеждане на целия икономически модел. Трябва да се решат въпросите за икономическия модел, циганската престъпност и ислямизацията на България. По тези въпроси Борисов си прави оглушки вече две години. Съжалявам аз не мога да подкрепя правителство, което не иска да вземе отношение по най-важните въпроси на България", заяви Сидеров.

В отговор на журналистически въпрос каква позиция би заела Атака при вот на недоверие към кабинета „Борисов" той отговори: „При всички случаи няма да подкрепяме това правителство."

Запитан дали партията му ще подкрепи в местните избори кандидат-кметове на ГЕРБ Сидеров изрази недоумение: „За кои точно да дадем подкрепата си - за Лечков, който е с една-две присъди, или Славов - с три присъди или пет присъди, или някои, които са олицетворение на корупция?..."

Според оценката му на местно ниво в цялата страна ГЕРБ имат не повече от три души, които заслужават доверие: „Повечето им кандидати са наложени със силата на парите, със силата на сплашвания."

Сидеров изтъкна, че кандидати на Атака със заплахи от ГЕРБ били отказани от кандидатиране: „Тези избори бяха спечелени не само с купуване, с много пари - 50 милиона, а и с натиск, притискане, сплашване на хората, заплахи за уволняване."