Дясното няма да изчезне. Не се притеснявайте - няма такъв риск. С тези думи лидерът на СДС Мартин Димитров коментира изнесените междинни резултати.

Той изрази задоволство от това, че сините печелят битката в Монтана и Пазарджик. "Чакат ни много тежки балотажи във Видин, Русе, Кюстендил", подчерта Димитров.

Запитан дали на балотажа ще подкрепят управляващата партия, той бе категоричен: „Ние вече дадохме подкрепа на това правителство и те не я оправдаха. Затова сега ще призовем нашите симпатизанти да гласуват по съвест."

Той обаче поясни, че гласовете на сините избиратели ще отидат на правилното място - на следващите парламентарни избори.

Според него сериозният проблем е, че при тези избори успяха да наложат трима кандидати, които са за изграждането на проекта „Белене."И Плевнелиев, и Калфин - който и да бъде избран, ще гарантират изпълнението на този проект", подчерта синият лидер.

От своя страна кандидатът за „Дондуков" 2 Румен Христов благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че и след тези избори животът продължава.

Той обаче не вижда къде може да е допуснал грешка. Отрече тези резултати да са заради това, че той е по-слабо познат от останалите претенденти. „Силно е да се каже, че не съм популярен. Аз съм посетил 200 общини, изминах 80 000 километра с личния си автомобил и за собствена сметка, срещнах се хиляди хора. затова мисля, че съм достатъчно разпознат от сините избиратели," коментира още Христов.

Не ми изглеждат катастрофални тези резултатите, заяви синият кандидат за кмет на София Прошко Прошков и изрази своето съжаление, че е нямало дебат между кандидатите.

Тези избори с много силни послания и са едни радикални послания за промяна, подчерта още той.

По думите му тези резултати ясно показват желанието за запазване на статуквото. Той обаче е категоричен, че ще продължи да отстоява своите идеи, залегнали в неговата кампания.

Прошков критикува административните неуредици и лошата организация на тези избори и подчерта, че много хора от неговия щаб не са могли да гласуват заради проблеми с избирателните списъци.

Той е категоричен, че няма опасност за Синята коалиция. „ДСБ е партия със специфични цели и истини, а докато ние сме на пистата, ще отстояваме ценностите и няма никакъв проблем за нас," категоричен е той.

ГЕРБ е политическа формация, която ще отшуми съвсем скоро. След няколко години България ще има един герб и това ще е гербът на републиката. Това заяви по-рано тази вечер на влизане в НДК кандидатът за вицепрезидент на Синята коалиция Емануил Йорданов

Той каза, че не е доволен от изборните резултати, особено президентските, но все пак „ние успяхме да съхраним позицията на традиционната десница. "

На много места ни предстоят балотажи - това означава, че десницата трябва да се прегрупира сериозно и на балотажите да се поздравим с успех, каза още кандидатът за вицепрезидент на сините.

Като цяло за изборите неговото мнение е, че е имало доста страх и доста манипулации.

Йорданов разкритикува и ЦИК за решения, с които се излага и с които нарушава Изборния кодекс.