Трудно би могло да се състави правителство, тъй като ние не искаме подкрепа от ГЕРБ, а виждаме че Слави Трифонов не иска да участва в свалянето на този модел. Това заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на БСП Христо Проданов.

Той подчерта, че БСП не искат участие във властта, а разграждане на модела Борисов в страната. По тази конкретна политика подкрепяме ИТН, явно обаче приоритетите на Слави Трифонов са се променили след изборите, отбеляза Проданов.

По негови думи незадоволителният резултат на столетницата от изборите се дължи на пандемията от коронавирус. Според него е повлияло и това, че не са подкрепили президентската двойка преди парламентарния вот.

Той обаче подчерта, че в ситуация, в която предстоят предсрочни избори, БСП не трябва да се занимава със себе си, а има по-важни държавнически въпроси.

В БСП разтревожени: Връщането на мандата е подмяна на промяната

В БСП разтревожени: Връщането на мандата е подмяна на промяната

Задкулисието се прероди в нов образ

Относно изказването на Елена Йончева, че столетницата трябва да върне мандата, ако го получи, Проданов отсече, че това се решава от членовете на БСП, а Йончева не е член на партията.

Социалистът отрече всякакви спекулации за подкрепа от страна на ГЕРБ, ако получат мандата. Той бе категоричен, че БСП не иска такава подкрепа и няма как да получи подкрепа точно от този модел.

Проданов прогнозира служебно правителство и нови избори през юли. По негови думи няма как да има двойни избори.

Той предупреди, че в момента важното е не боричканията на партиите, а социалното и икономическо положение на хората.

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Ако ИТН направят правителство сега, щели да са зависими от доказано компрометирани политически субекти

"Пропускат се най-важните неща. Нищо смислено за хората, това ще доведе до хаос, затова казваме, че Слави хвърля хората в хаос", заяви зам.-председателят на БСП.

Според него създаването на комисия по ревизията е просто пиар.

Относно мажоритарния вот Проданов заяви, че, когато обещаваш нещо на хората и имаш възможност да го направиш, но не го сториш, е предателство.

Той изтъкна, че БСП винаги е била последователна и предвидима политическа сила.

Доказахме, че е лъжа това, че ще подкрепим ГЕРБ, или че няма да подкрепим президента Радев, напомни той.