„Кампанията ще започне с летящ старт", обяви пред журналисти кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов. Червените регистрираха в ЦИК кандидат-президентската си двойка Ивайло Калфин и Стефан Данаилов за предстоящите избори за държавен глава.

Актьорът се извини на журналистите, че заради натоварената си програма едва сега успява да се срещне с медиите. Той обеща, че скоро ще се появява по-често в медиите и ще дава интервюта за вестници и телевизии, които приема и харесва. „Разчитам на това, че повечето хора ме познават", сподели още Данаилов.

Той посочи, че в първата половина на октомври има ангажименти, спектакли и премиери. Но още от 5 октомври ще започнат обиколките му в различни градове от страната. „Това е първата част от кампанията, защото преди балотажа ще ангажирам обществеността в други градове в България, в които преценя, че ще отидем заедно с Ивайло Калфин или по отделно", обясни Данаилов.

Актьорът каза, че неговата кампания върви в друг коридор, различен от този на кандидата за президент на БСП. Две години минаха от последните избори, припомни още той и сподели: „На мен ми е интересно, аз обичам кампании - да се убеждаваме, да говорим с хората и се надявам за един добър резултат". Той припомни, че преди 5 години като председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Георги Първанов, той е бил един от двамата, които са внесли документите в ЦИК. „Резултатът беше чудесен", посочи Данаилов и изрази надежда с внасянето на документите днес и неговото участие в кампанията резултатът също да бъде добър.

„Ние не се борим за балотаж, ние се борим за победа", обяви още той. Запитан дали неговата кампания не е заключена между майор Деянов („На всеки километър") и Димитър Касабов („Стъклен дом") Данаилов каза, че всеки гради живота си, без да има възможност да го направлява изцяло. Данаилов каза, че тези образи са част от лицето Стефан Данаилов и припомни, че е изиграл роли в над 100 филма и спектакли.

Данаилов изрази надежда, че всичко това ще допринесе за един положителен резултат на изборите. Той каза, че е убеден, че във всяко едно семейство има поне един човек, който го харесва и когато отиде до урните, това ще го накара да пусне бюлетина за Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.

Данаилов сподели, че е получил много sms-си и поздравления от всякакви хора и най-малко от бесепари. Той каза, че не си е задавал конкретно въпроса, какъв електорат и какви избиратели ще успее да привлече по време на компанията. Но е убеден, че те няма да са само от твърдото ядро на червените.

„Знам, че има много хора в дясно, които също ме харесват", заяви още Данаилов. Той посочи, че утре ще му бъде първата среща с кандидата за президент Ивайло Калфин, тъй като той е в чужбина и едва утре ще успеят да застанат рамо до рамо за предстоящата кампания.