Няма алтернатива на правителството на Бойко Борисов. Това обяви лидерът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер пред БНР.

Германският евродепутат все още разчитал ГЕРБ да стабилизира България. Припомняме, че ГЕРБ са част от политическото семейство на ЕНП. 

Запитан дали загубата на президентските избори не е сигнал за разочарование към правителството на ГЕРБ, Вебер защити досегашните управляващи като "проевропейска партия".

"От моя гледна точка стабилността е възможна само с Бойко Борисов. Разбирам, че хората желаят бърз прогрес - особено, когато става дума за борбата с корупцията. Но нямам съмнение, че Борисов иска да промени България и тя да се превърне в нормална европейска държава", изтъкна германският евродепутат. 

По повод отношението на БСП към Русия, лидерът на десницата в Европарламента каза, че всеки, който иска да управлява страната, трябва да заяви ясно в каква посока иска да я води. 

"Бих призовал българските социалисти ясно да се произнесат по този въпрос и да заявят, че ние в Европа не приемаме поведението на Путин", подчерта той.