"ГЕРБ нарочно го направиха - да не отидат на провежданите днес консултации при президента за съставяне на кабинет.". Това смята депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Припомняме, тази сутрин на трибунка в Народното събрание от коалицията ГЕРБ/СДС обявиха, че няма да отидат на консултациите.

По думите му ГЕРБ е единствената партия, с която ИТН няма да разговарят и защото всички виждали как те се държат в пленарна зала. "Видимо тяхното поведение е нарочно - "ние сме сърдити заради собствените си грешки и ще ви гледаме сеира от страни.". Това си е тяхно решение, да са живи и здрави", коментира Балабанов.

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

Тошко Йорданов оценява шансовете за кабинет като добри

Според него ГЕРБ са лицето на компрометирания модел, от който всички ние искаме да се изчистим.

Разговорите, които ще проведат с политическите партии, са разговори по политики - по отношение приоритети, програма, ще чуят въпросите. Тук не става въпрос за бъдещи коалиции, не става въпрос за златни пръсти, не става въпрос за министерски постове и покани, а ще говорим по демократичен начин, обясни Балабанов.

ГЕРБ няма да участват на консултациите при президента за кабинет

ГЕРБ няма да участват на консултациите при президента за кабинет

За ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, при разединителя на нацията

"Разговори по отношение на кабинет и коалиции - ние няма да мръднем от нашата си позиция. Ние искаме да поемем отговорност и сме я поели вече - ще видите скоро кандидатурата за новия министър-председател и ревизирания кабинет. Скоро, съвсем скоро ще ги видите", категоричен бе той.

Обществото в момента стои и чака резултати. Не говорим за коалиционно управление, а за обсъждане на политики и да видим какво ще вземат като решение политическите партии. Ако решат да не подкрепят този кабинет, знаете каква е конституционната процедура - мандатът отива при други партии, каза Балабанов. 

ИТН канят БСП, ДБ, ИБГНИ на преговори за кабинет

ИТН канят БСП, ДБ, ИБГНИ на преговори за кабинет

Само ГЕРБ не са получили покана

Той призова медиите първо да се видят кой ще застане зад гърба на ИТН. Тук всички се фиксирате върху конкретни партии, но зад гърба ни е българския народ, който иска стабилна държава и управление. Ние трябва да подходим отговорно към този един момент, зад гърба ни може да застанат Демократична България и "Изправи се. БГ. Ние идваме", очаква депутатът.

Разговорите са задължителни, за да има стабилен кабинет и парламент. Ситуацията, в която ни поставиха ГЕРБ е отчайваща и ние трябва да вървим по път, по който трябва да започнем да го контролираме и да върнем доверието в институциите, настоя Балабанов.