Изборната секция, където пациентите на „Пирогов" ще могат да гласуват на 23 октомври, ще бъде разположена в рапортната зала на клиниките по травматология - на 3-я етаж на административната сграда.

В кметските избори имат право да участват само пациенти от столицата, а в президентските - от столицата и провинцията. До 10.30 часа днес желание за участие в изборите за президент са заявили 42 пациенти, а за кмет на София - 15.

От болничното заведение поясниха, че размерите на „тъмната стаичка" са съобразени с възможностите вътре да влизат пациенти на инвалидни колички и носилки.

Новопостъпилите пациенти по-късно днес и събота, които желаят да участват в изборите, ще бъдат допълнително добавени в избирателните списъци.

Над 1500 пациенти и медицински персонал във ВМА ще упражнят правото си на глас в неделния изборен ден.

В болница "Св. Анна" в момента се прави организацията за гласуването, като от правото си на глас ще се възползват около 60 пациенти, които ще гласуват за президент и близо 40 - за кмет.

В болница "Царица Йоана -ИСУЛ" до обяд трябва да е готов списъкът на желаещите да гласуват, предаде БТА.
В Александровска болница ще има 4 урни, като близо 120 пациенти са изявили желание да гласуват.

В болницата за активно лечение по неврология и психиатрия "Св. Наум" също ще има урна за гласоподавателите, като се очаква да гласуват 200 пациенти.

В Инфекциозна болница няма да има урна, тъй като към момента повечето от пациентите са деца, а останалите не са проявили желание да гласуват в неделя.

В АГ-болниците "Шейново" и "Св. София" списъците с броя на гласоподавателите също са готови и навреме ще бъдат предадени на общината. В "Майчин дом" най-вероятно няма да има урна, тъй като желаещите да гласуват са по-малко от 20.