Ние ще предложим кабинет, когато президентът Румен Радев връчи мандат и разбира се, ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" парламентарната трибуна по повод откриването на 46-о Народно събрание.

Преди обаче да назове името на настоящия държавен глава, Тошко Йорданов се обърка и каза името на експрезидента Георги Първанов. На отзвука в залата Йорданов реагира със забележка - "това все пак е в кръга на смешното".

Тошко Йорданов анонсира спрямо бъдещите разговори с останалите политически партии очакванията си, че нямат основни различия с повечето политически партии. Като пример той даде съдебната реформа и унизителните пенсии на нашите майки и бащи.

В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове са действителни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет, очаква Йорданов.

Ако няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Отговорността за съставянето на кабинета е наша. Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали ние можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че можем да направим, или ще ходим на избори. Няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, категоричен бе Йорданов.

По думите му 46-о Народно събрание, който нареди българският народ, е по-различен от предишния. Според ИТН новото Народно събрание е доста по-близо до реалността и това, което желаят хората.

Самият факт, че тук присъства Министерски съвет за разлика от миналия път означава, че хората не се срамуват и застават пред нас. Всички знаят какви са резултатите на изборите, до голяма степен знаят и какво ще направим ние от политическата сила "Има такъв народ".