Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това каза в сутрешния блок на БНТ Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме".

По думите му очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65 млн. лв.

Хаджигенов каза, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори, допълни той.

БСП и ИБГНИ са съгласни на кабинет, ако ИТН склонят

БСП и ИБГНИ са съгласни на кабинет, ако ИТН склонят

Имат еднакви виждания по политиките

Според него втората причина, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си, уточни депутатът от ИБГНИ.

"Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно", допълни Хаджигенов.

БСП връща мандата към 10-15 септември, дотогава - преговори и актуализация на бюджета

БСП връща мандата към 10-15 септември, дотогава - преговори и актуализация на бюджета

Държат да има срещи с другите партии

Той потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

Николай Хаджигенов не споделя оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация.