Главният прокурор Сотир Цацаров  е поискал имунитета на още един кандидат за кметски стол - на с. Голямо Ново, Търговищко. След като членовете на ЦИК разгледаха искането на главния прокурор Сотир Цацаров, решиха да снемат имунитета.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев даде информация за някои от по-интересните сигнали, които са постъпили.

В 17-та секция в 88-мо училище в София след откъсване на отрязъка на бюлетините, те се отваряли и се виждало гласуването на избирателите. "Такъв сигнал е постъпил в ЦИК", обяви пред журналисти Андреев.

В село Пчеларово, община Генерал Тошево, не са давани бюлетините за кмет на община. "Гласували са над 100 избиратели и в момента ги връщат, за да могат да гласуват за кмет", уточни Андреев.

Стана ясно, че в Мененкьово и Белово бюлетините, които са подавани за кмет на община и кмет на кметство, са откъсвани заедно с отрязъка, който трябва да остава към кочана с бюлетини. „За общински съветници са ги подавали като са ги откъсвали", коментира Андреев, подчертавайки, че това е неправилно.

Относно информацията, че цял вход в жилищен блок в София не е в избирателните списъци, Андреев уточни, че списъците се изработват и отпечатват автоматизирано от ГРАО на основата на подадената информация от общинската администрация. В тази връзка избирателите могат да гласуват, като си извадят удостоверение от общината, че имат избирателните права.