Прогнозите за изборите, които дадох преди месеци, се сбъднаха, каза вътрешният министър Цветан Цветанов в първия си коментар след вота. Предстоят тежки избори за балотаж, допълни той, цитиран от БНТ.

Според него резултатът за Росен Плевнелиев и Мария Попова е добър. Той изтъкна, че очаква на балотажа да  ги подкрепи демократичната част от населението, защото лидерството на Плевнелиев е безспорно. Ще разчитаме на всички демократично мислещи български граждани, посочи той.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ изтъкна, че високата избирателна активност е показвала, че хората подкрепят сегашната политика. Въпреки добрите резултати, по думите му, еуфория тази вечер няма да има, защото трябва да приключи балотажът.

Надявам се, че ще направим реалния избор. Смятам, че тази кампания мина под мотото "всички срещу ГЕРБ", но съм убеден, че следващата седмица президентът ще се казва Плевнелиев, коментира още Цветанов.

По повод категоричната победа на Йорданка Фандъкова той изтъкна, че тя е свършила огромна работа и изборът е закономерен.