"А кой беше Делян Пеевски? В момента в пленарната зала на парламента липсват и новото начало, което бе изядено от старото начало." Така макар и иронично с намек за разцеплението в ДПС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред журналисти в Партийния дом ситуацията в ДПС.

Костадинов напомни, че "Възраждане" от месеци говорили какво ще се случи в една "етнополитическа мафиотска организирана престъпна група". "Възраждане" няма отношение към вътрешнополитическите процеси към другите партии. За Костадин Костадинов няма значение кой е начело на ДПС, тъй като "няма добро или лошо ДПС". "В ДПС обикновено такива сблъсъци завършват с убийства, инфаркти, инсулти, самоубийства - така се случват нещата в тази мафиотска група", посочи Костадин Костадинов.

За ситуацията в Европейския парламент и ролята на "Възраждане" в ЕП, Костадинов се похвали с исторически пробив - в развитието на международното присъствие на българските политически партии. В Брюксел бе учредена нова парламентарна група - Европа на суверенните нации. Партията обединява 25 депутати от 8 държави - България, Германия, Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Литва и Франция. Следващата седмица предстои да се присъедини и една испанска партия. Към края на 2024 г. групата на новата партия трябва да надхвърли 40 човека и да се превърне в един от основните фактори в Европейския парламент. Предстои Петър Волгин да стане говорил на новата парламентарна група.

"Възраждане" ще внесат петиция и декларация, с което ще призоват ЕП да подкрепи провеждането на референдум за запазване на българския лев.

Припомняме, че към момента в пленарна зала не се е появил Делян Пеевски. 

Всички чакат ДПС

Всички чакат ДПС

Гюнай Хюсмен от ГЕРБ не е очаквал такъв разрив в отношенията между Доган и Пеевски