Да стигнат до балотаж поне в пет областни града на страната на предстоящите избори си поставят за задача от ВМРО.

От партията на Красимир Каракачанов също се включиха официално в предизборната битка за предстоящия местен вот, като се регистрираха за участие в Централната избирателна комисия (ЦИК).

„Амбицията ни е поне в пет областни града нашите кандидати да се явят на балотаж", обясни пред журналисти евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите му, голям успех националистите могат да постигнат във Велико Търново, Пловдив, Видин, и Враца.

На силен кандидат ще разчитат и в Русе, където за кметското място ще се бори настоящият депутат Искрен Веселинов. В крайдунавския град ВМРО са получили обещанието да бъдат подкрепени и от НФСБ.

По отношение на това защо ВМРО и НФСБ няма да се включат в предизборната битка заедно като Патриотичен фронт, Джамбазки обясни, че са искали да заобиколят проблеми на някои места на страната. Въпреки това евродепутатът успокои, че фронтът се запазва на национално ниво и няма никаква драма между ВМРО и НФСБ. Заради това в някои части на страната те ще се явяват с общи кандидати.

На първи тур воеводите няма да подкрепят кандидати за кметове и общински съветници на други политически партии, а за балотаж ще преценят спрямо града и кандидата.

От ВМРО ще се включат и в кметската битка за София, но все още не разкриват името на кандидата. „Познаваме проблемите на града, имаме какво да предложим", увери Джамбазки, който в годините назад бе и общински съветник в столицата.

Депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселин обърна внимание и на вчерашното решение на парламентарното мнозинство за отхвърляне на антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева.

Веселинов обясни, че Кунева не е получила подкрепа от фронта само заради някои недоразумения в проектозакона. Именно заради това, ако патриотите видят редакция на тези текстове, могат и да натиснат бутона „за" при следващото разглеждане на закона.

Припомняме, вчера премиерът Борисов заяви, че след корекции проектозаконът ще бъде внесен отново след три месеца.