Когато се стигне до обсъждане на проектите за Конституцията, няма нищо лошо и страшно да се стигне до редакция, преработка, допълване или изменение на тези текстове, докато те станат юридически изрядни и приемливи за 2/3 от народните представители. допълни Нотев. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият заместник-председател на парламента и член на правната комисия Явор Нотев.

Той призна, че за него е било изненада, че такъв проблем застава на дневния ред на обществото след определена дълбочина на обсъждане на конкретни въпроси и представяне на определено виждане на обществото за тяхното решение.

Според него не е било възможно процедурата да бъде стартирана и след това да бъде формирането на основните въпроси, които тя трябва да реши.

Предложението на ГЕРБ за Конституцията - огледален образ на исканото от улицата

Предложението на ГЕРБ за Конституцията - огледален образ на исканото от улицата

Не се притесняваме от служебен кабинет, уверява Сачева

По думи на Нотев призивът за смяна на системата по-скоро е звучал в контекста на демонстрациите, отколкото в думите на разумните лидери на партии, които формират общественото мнение.

Този мащаб на въпросите, които трябва да бъдат поставени на масата, трябва да намерят място в процедурата, която се задейства със събирането на 120 подписа, които да кажат "да, предстои промяна на Конституцията и ние сме "за" тази промяна", обясни той.

Според него е много трудно да се заяви общо становище от независимите депутати. Нотев заяви, че независим трябва да е всеки народен представител, необвързан с политически пристрастия.

По негови думи готовността да се разговаря за промяна в Конституцията е добър сигнал.

Кирилов: Две работни групи стоят зад предложението за нова Конституция

Кирилов: Две работни групи стоят зад предложението за нова Конституция

Министърът отказа да съобщи имената на авторите