Малко след като премиерът Бойко Борисов обяви желанието си да извади Реформаторския блок (РБ) от управляващата коалиция, кандидатът на РБ за президент Трайчо Трайков реагира на думите му във Фейсбук.

"По повод гневната реакция на премиера днес в Народното събрание, искам ясно да заявя, че не виждам защо се ядосва от резултатите от едно набързо спретнато заседание в кабинета на г-жа Цачева, където се роди квадратчето, облагодетелстващо върхушката в страната", пише Трайков, визирайки възможността да се гласува с избора: "Не подкрепям никого" на предстоящия вот на 6 ноември.

Трайков анализира и поведението на политическите сили в парламента. "Показателно е днешното единодействие между националистите и ГЕРБ... Добре е изборите да са честни. Не виждам защо ги е страх от това? Гласът на всеки българин е важен! Това е негово конституционно право. Или на някого вече му пречи и Конституцията?!", запита кандидатът на РБ.

"Безотговорно е страната да се дестабилизира и да валят заплахи за създаване на правителствена криза - при тази международна обстановка и то по време на избори. Премиерът е редно да гледа сериозно на стабилността на държавата", съветва Трайчо Трайков.