Община град Добрич се обръща с призив за помощ във връзка с наводненията в района след огромното през последните дни изляло се количество дъжд, съобщиха от общината.

Призивът е за набиране на минерална вода, на пакетирана трайна храна, готово за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани и др.

Община Добрич се нуждае и от почистващи дезинфекциращи препарати, гумени ботуши, работни ръкавици, чували, четки и пособия за почистване, криви лопати, подцинкована и пластмасови кофи.

Доставките ще се приемат в областен склад на БЧК в село Победа, край Добрич.

Доброволците от Община град Добрич могат да носят своите дарения ежедневно в пункт на БЧК на улица „Отец Паисий"19 с телефон : 058/602247.

Същевременно са организирани мобилни пунктове/автомобили/ за предоставяне на пакетирана храна и вода на пострадалите от наводнението в следните райони:

Северен - улици „Копривщица", „Стоил Войвода", „Индже войвода", „Кубрат", „Александър Кръстев", „Бузлуджа" в района на Хуманитарна гимназия

Югоизток - улици „Арда", „Осъм, „Изгрев. „П. Р. Славейков", „Тунджа", „Вит"

В момента екипи на Дирекция „Социално подпомагане" извършват социална оценка на пострадалите - на място по домовете в засегнатите райони, за да бъдат еднократно подпомогнати с парична сума за най - неотложни битови нужди.

Продължават екипи на Община Добрич да обхождат и описват щетите в засегнатите имоти.

Доброволците се насочват от Оперативния щаб в общината за подпомагане на пострадалите райони.

Напомняме, че водата все още не е годна за пиене, подчертават от общината.

За повече информация относно приемане на помощите можете да се обръщате на тел:

0885 6201 - Валя Закова

0888 21 84 58 - д-р Артюн Еринозов