Жителите на Хитрино имат намерение да съдят фирмата собственик на влака, който дерайлира и се взриви на гарата в селото.

Кметът Нуредин Исмаил обяви, че ще съдейства по всички възможни начини на своите съграждани, предаде bTV.

От фирмата превозвач "Булмаркет" не се ангажираха с коментар на версиите за причините за трагичния инцидент, но са готови да съдействат и искат и собствено разследване. 

С по-висока от разрешената скорост се е движил товарният влак. Това са показали данните от скоростомерната лента на локомотива.

Припомняме, че при трагедията загинаха 7 души, а 29 бяха ранени и някои от тях са в тежко състояние. Днешният ден бе обявен за ден на траур в памет на жертвите. 

Общо 10 млн. лева отпуска правителството за справяне с последиците от бедствието в Хитрино. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който свика извънредно заседание на кабинета.

Местната сватбена зала в с. Тимарево се превърна в пункт за помощи на Червения кръст.

Освен храна и вода, хората търсят топли дрехи за децата си.

Един от тези хора е Емин Мехмед, който е пенсиониран машинист. 30 години е работил в БДЖ и си обяснява трагедията с грешка на машинистите. Според него разследващите трябва да проверят в колко часа е тръгнал влакът от гара "Плиска" и в колко е пристигнал в Хитрино.