Въведена е временна организация на движението по автомагистрала "Тракия" на територията на oбласт Ямбол и на магистрала „Хемус" в област Варна и област Шумен, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Поради строителството на АМ „Тракия" при км 276+487,90 с път II-53 на територията на Област Ямбол е въведена временна организация на движението.
Всички моторни превозни средства, които се движат в посока Бургас: п.в. на АМ „Тракия" с път II-53 при км 277+766-път II-53-п.в. между път I-6 и път II-53-път I-6-АМ „Тракия"-гр. Бургас;
За автомобилите, които се движат в посока София: път I-6-п.в. между път I-6 и път II-53-път II-53-п.в. на АМ „Тракия" с път II-53 при км 277+766.

На АМ „Хемус" поради рехабилитацията на естакада „Девня", е въведена временна организация от пътен възел „Суворово" до пътен възел „Неофит Рилски" в област Варна. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.
В област Шумен поради рехабилитация на пътни съоръжения на АМ „Хемус" е въведена временна организация на движението от пътен възел Каспичан до пътен възел Ветрино. Напълно е затворено дясното платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 „Ветрино-Провадия" до п.в. Ветрино.

Днес ще преобладава слънчево време, съобщават от още от АПО. В следобедните часове над Западна България и Рило-Родопската област ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.
В Източна България ще продължи да духа умерен до силен вятър от изток, североизток, в останалата част от страната вятърът ще е слаб. Максималните температури в повечето места ще са между 30° и 35°. В София: 30°.