Италианската волейболистка Мириам Фатиме Сила е дала положителна допинг проба за употребата на веществото кленбутерол, което най-често се използва от културистите.

Волейболистките на Китай с петгеймова победа срещу Бразилия

Волейболистките на Китай с петгеймова победа срещу Бразилия

Мачът е за Купата на големите шампиони

Пробата е била взета след финалния мач от Световното Гранд При между Бразилия и  Италия на 6-ти август в Нянжин, Китай. Интересно е, че Сила не е играла, но е попаднала в списъка на проверените.

От италианската волейболна федерация се опитват да защитят своята състезателка с често срещаното обяснение в случаите при употреба на кленбутерол за ядене на месо. Президентът на ФИПАВ Бруно Катанео е категоричен:

"Положителният резултат може да е причинен от заразена храна. Очакваме пълни резултати, за да видим процентното съдържание на веществото в тялото на състезателката. Искам да ви напомня, че Мириам не игра в този мач".

Кленбутеролът е субстанция, която за трети път е констатирана в проба на италиански волейболист. Плажната състезателка Виктория Орси даде положителна проба преди Олимпиадата в Рио. За същото беше уличен и 36-годишният Марко Форни.

Мириам е с корени от Кот Д'Ивоар и е една от младите надежди налагани в националния отбор.

Снимка 311282

Източник: GettyImages