Днес ще бъде предимно облачно. Това съобщават от НИМХ. 

В много райони в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество. В Югозападна България ще прегърми.

Жълт код за валежи е обявен за областите Благоевград, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, София и София област. Очакват се количества валежи 20 - 35 mm, локално и до 50 mm. 

Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места.

Дневните температури ще се понижават, повече в Северна България, където на места в северозападните райони максималните ще остават под 15 градуса. В останалата част от страната ще бъдат между 16 и 21 градуса.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 m - от сняг. На места, главно в планините в западната половина от страната, валежите ще са значителни по количество, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала.