Администрацията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп ще наруши едно от основните си предизборни обещания, тъй като няма да поднови разследването срещу Хилари Клинтън във връзка с имейлите й.

Това съобщи Келиан Конуей - бившият мениджър на предизборния щаб на магната, информира СиЕнЕн.

Припомняме, преди президентските избори милиардерът заплаши да разследва Клинтън и евентуално да я вкара в затвора за скандала с откритите имейли в частен имейл сървър, докато заемаше поста държавен секретар.

"Мисля, че когато новоизбраният президент, който също е ръководител на вашата група, ви каже дори преди да встъпи в длъжност, че не желае да се занимава с тези обвинения, изпраща много силно послание, тон и съдържание" към републиканците, каза тя в интервю за MSNBC.

Решението на Тръмп представлява значителен обрат, след като на втория президентски дебат в началото на октомври той заплаши Клинтън със затвор.

"Ако спечеля, ще наредя на моя главен прокурор да започне специално разследване на ситуацията ти", обърна се милиардерът към бившата първа дама.

Конуей добави, че Клинтън "все още трябва да се изправя пред факта, че мнозинството от американците не я намират за честна или не могат да й се доверят".

По време на предизборната кампания поддръжници на Тръмп често скандираха по адрес на Хилари Клинтън "заключете я".