ЦСКА спечели с 4:1 гостуването си на Крумовград в мач от 17-ия кръг на efbet Лига.

"Армейците" осъществиха пълен обрат, за да стигнат до победата. Александър Колев откри резултата за домакините в 34-ата минута, но Амос Юга изравни четири минути след това. През втората част Християн Петров, Данило Асприля и Марселино Кареасо донесоха трите точки на "армейците".

По този начин играчите на Нестор Ел Маестро излязоха еднолично на върха в класирането на шампионата с 38 точки в актива си, с 2 повече от втория Черно море. Крумовград пък регистрира девето поражение през кампанията и остава на 11-о място в подреждането с 18 точки.

Крумовград - ЦСКА 1:4 (Развой на срещата по минути)
на живо

Крумовград - ЦСКА 1:4 (Развой на срещата по минути)

Двубоят е от 13,00 часа в Коматево

Още в третата минута станахме свидетели на първия точен удар в очертанията на една от двете врати и той беше към тази, която е пазена от Густаво Бусато. Диего Рапосо стреля, но Бусато се намеси отлично и опази мрежата си суха.

В средата на първата част Амос Юга изпълни силно странично хвърляне към наказателното поле, където Естрада се пребори с глава за топката, а Линдсет нанесе удар, но над гредата.

Снимка 641710

Източник: startphoto.bg

Десет минути преди края на полувремето домакините откриха резултата. Голмайсторът на Крумовград - Алекс Колев, се възползва от прекрасно центриране отляво и технично прати топката в мрежата на "армейците" за 1:0.

ЦСКА възстанови равенството само 4 минути след попадението на домакините. Естрада се пребори със защитник на Крумовград на тъча и подаде към Линдсет, който от своя страна продължи към Кареасо. Колумбиецът разсече отбраната на домакините с перфектен пас към Юга, а капитанът на ЦСКА завърши атаката с кинжален шут с левачката.

Снимка 641719

Източник: startphoto.bg

12 минути преди края на редовното време ЦСКА излезе напред в резултата. "Армейците" изпълниха пряк свободен удар, след който се получи карамбол в полето на Крумовград, а Линдсет се пребори за топката и подаде към Християн Петров, младият защитник стреля точно и ЦСКА обърна резултата в своя полза.

Снимка 641721

Източник: startphoto.bg

ЦСКА нанесе решителен удар в 83-та минута, когато Априля беше изведен от Дюкенс Назон на отлична позиция, а Крокодила хландокръвно преодоля Макенджиев за 3:1 в полза на "червените".

В първата минута от добавеното време "армейците" отбелзаха и четвърти гол. Амос Юга подаде към Назон в наказтелното поле, хаитянинът финтира защитник на гостите и опита удар, който се превърна в пас към Марселино Кареасо, а колумбиецът оформи крайното 1:4 от близка дистанция.

Снимка 641722

Източник: startphoto.bg