Ден на национален траур ще бъде 29 май заради тежката катастрофа край Ямбол. Това съобщи по време на правителственото заседание директорът на правителствената информационна служба Таня Генева.

Тя съобщи и че премиерът Сергей Станишев е прекъснал обиколката си в североизточна България и е отпътувал към мястото на трагедията. Към Ямбол пътува и министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Около 14 часа президентът Първанов, премиерът Станишев и здравният министър Желев пристигнаха в ямболската болница, където са настанени ранените при инцидента.

Във връзка с тежкия инцидент всички партии обявиха, че отлагат предвидените си събития за днес и утре.

Очаква се да бъде установена самоличността на всички загинали и пострадали в катастрофата. Засега не е известно дали сред жертвите и пострадалите има деца.

Ще бъдат изплатени обезщетения на роднините и пострадалите, съобщи още Генева и поясни, че средствата ще бъдат от социалното и финансовото министерство.

Независимо че всички пострадали са настанени в ямболската многопрофилна болница, натам пътуват реанимационни екипи от правителствена болница.

Компетентните органи, ямболската прокуратура и МВР работят на мястото на катастрофата за установяване на причините за трагичния инцидент.
Предположенията са, че най-вероятната причина за трагедията е техническа неизправност на автобуса.

Припомняме, автобус помете хора, дошли на връх Бакаджик за събора по случай Спасовден.