От тази сутрин екипи на Гражданска защита извършват оценки на нанесените щети в смолянска и кърджалийски области, заяви министър Хюсменова след работна среща с председателя на Гражданска защита инж. Н. Николов.

В смолянско всички пътища са отворени, включително и до село Мугла. В област Кърджали свлачищни процеси са прекъснали 12 километрова отсечка за с. Енчец. Без достъп са 20 населени места с около 3 000 души. Организиран е преход на учениците и работещите до града, информира пресслужбата на Министерски съвет.

Връзката със селата се осъществява по обходен път с дължина 25 км. Гражданска защита има готовност да осигури стоки от първа необходимост за откъснатите села при подадена заявка от кметовете, съобщи министър Филиз Хюсменова. На 2 март е била проведена среща между експертите на Гражданска защита и Агенция “Пътища” за договаряне на съфинансиране на обектите в Смолян и Кърджали.

Притокът в язовир “Кърджали” е намалял със 170,325 куб. м/сек, на язовир “Студен кладенец” – с 223,017 куб. м/сек., а на язовир “Ивайловград” с 871,274 куб. м. в сек. Предприети са мерки за разчистването на пътя за Белмекен за освобождаването на 50 души. На последното заседание на правителствената комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, през февруари, за областите Кърджали и Смолян бяха отпуснати общо 1 200 000 лв. за покриване на щети.