Соченият за помощник на атентатора от Летище Бургас е бил заснет от видеокамери да влиза с автомобил във Варна, съобщават от БНР, позовавайки се на източници, близки до разследването.

Представящият се за Ралф Уилям Рико от Мичиган е бил заснет и от камера на фирма за автомобили под наем.

Все още от полицията не уточняват в кои градове и колко време е пребивавал съучастника на атентатора-самоубиец от "Сарафово".

Източниците са категорични, че вторият човек, за когото МВР смята, че има общо с атентата, е заснет от камери два пъти да влиза и излиза от Варна с лек автомобил.

За момента не е ясно дали камерите, заснели представящия се за Ралф Рико, са от видеонаблюдението в морския град, или са били разположени по офис сгради, покрай които той е преминал с колата си.

От БНР също са научили, че по всички контролно-пропускателни пунктове в страната се извършват проверки - откъде са влезли в България двамата атентатори. Проверяват се записи от камери по границите, за да се установи дали участниците в атентата са заснети на влизане.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов заяви за БТВ, че основната версия за смъртоносния взрив в Бургас остава атентатор-самоубиец.

По думите му разкриването на подобен терористичен акт може да продължи с години. Цветанов изтъкна, че става въпрос за огромно количество информация, която трябва да бъде обработена.

Припомняме, вчера МВР публикува още един фоторобот и копие от фалшива книжка със снимката на мъж, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище „Сарафово".

Не се уточнява обаче каква именно е била ролята на новия издирван в организирането и провеждането на удара.

Разследващите имат данни, че мъжът от снимката се е представял с фалшиво свидетелство на управление на автомобил от щата Мичиган. Възможно е да е използвал и други имена.