"Ако страната се управлява от един човек, ако България стане президентска република, то тогава може би ще се оправим". Това заяви футболистът Христо Стоичков в предаването „Тази сутрин" на БТВ.

„Може би никога няма да вляза в политиката по простата причина, че не живея в България". Tака Стоичков коментира слуховете, че ще влиза в политиката като депутат, издигнат от ГЕРБ.

Той допълни още, че от няколко години живее в Испания със семейството си и много рядко е в България. Така, по думите му, той няма да бъде полезен на обществото.

Стоичков посочи, че единствената политика, от която разбира, е спортът и може да бъде полезен единствено на спортистите.

Ухажването от политиците трябва да трае 365 дни, а не 30 дни преди изборите, смята още спортистът. Стоичков отрече да е говорил за политика с Бойко Борисов или с когото и да било друг.

„Не е удачно да ми се спряга името, защото много хора са против мен. Аз мога да си пия кафето с когото поискам, приятел съм с Тодор Живков, с Жельо Желев, с Петър Стоянов, с Надежда Михайлова и др.", подчерта още футболистът.
По думите му, от 1999 година насам България не се развива.