С добър словесен портрет за предполагаемия атентатор, разполагат вече разследващите. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор на Бургас Калина Чапкънова в пряко включване от Бургас за bTV.

Свидетели са дали показания за заподозрения мъж, според които в деня преди взрива е пребивавал на територията на Равда.

Собственикът на фирмата за отдаване на автомобили под наем в Поморие е разказал, че заподозреният е направил е опит да наеме автомобил в град Поморие. Той обаче отказал да му даде колата под наем, тъй като е имал лични съображения.
Фалшивата шофьорска книжка му е направила впечатление, посочи Чапкънова, но уточни, че конкретните му съображения не може да съобщи. Собственикът на фирмата му върнал 50-те лв., които предплатил. Мъжът не се подразнил от това, че сделката не се е осъществила, е посочил свидетелят.

Той разказал още, че двамата са разговаряли на английски, но му направило впечатление, че заподозреният има акцент, може би арабски.

Заподозреният се е придвижил до летището с такси. Според шофьора на таксито, който също е бил разпитан, клиентът му е бил спокоен. Двамта разменили са само няколко думи.
Ясно е, че по-рано в деня на атентата, преди обяд заподозреният също е дошъл до летището, вероятно с опознавателна цел.

Припомняме, вчера МВР разпространи видеоматериал със заснетия заподозрян и помоли гражданите за съдействие с информация. Освен това от полицията опровергаха информацията, че заподозреният за атената е Мехди Мохамед Гезли. По-рано през деня форумци на News.bg откриха интернет страница с профил на бивш затворник в Гуантанамо, който може да бъде физически оприличен с извършителя на терористичния акт в Бургас, след като беше разпространено видео със заподозряния мъж.