Лицето, което беше обявено от столичен вестник - Махди Газали, не е извършителят на атентата в Бургас, обяви д-р Галина Милева, която е съдебен лекар по случая.

Милева е и депутат от ГЕРБ, както и председател на временната комисия за цените на лекарствата, преди чието заседание коментира бургаския атентатор.

Моето лично мнение и това, което заявих още след извършването на аутопсията на главата на терориста, е, че е много вероятно той да е от смесен брак, каза Милева.

Тя подчерта, че е много трудно да се установи кой е той и каза, че се работи по версиите. "Това е предизвикателство за всеки съдебен лекар. Да не дава Господ да се случва втори път", добави тя и настоя да се изчака разследващите органи да вършат работата си.

Тя каза, че са важни и ДНК профила и дактилоскопията и останалите експертизи, тъй като се прави комплексно изследване.

Запитана дали можем към днешна дата да кажем, че лицето с дългата коса от летище Бургас (заснето от камерите, б.р.) не е атентаторът Милева заяви, че на този етап нищо не може да каже.

Докато не приключат комплексите разследвания нищо не мога да кажа, подчерта тя. Милева потвърди, че предстои антропологична експертиза.