9 месеца след като Софийски градски съд осъди Златомир Иванов - Златко Баретата на 8 години затвор за ръководенето на организирана група „Фирмата", занимавала се с наркоразпространение, делото влезе и в Апеативния съд в София.
То обаче регистрира първи фалстарт, а следващият опит да тръгне е насрочен за 18 декември.

Причина за отлагане стана отсъствието на двама от подсъдимите. Единият от тях - Даниел Кръстев, е получил алергичен шок докато пътувал към съда и е настанен в „Пирогов."
В съдебна зала не дойде и друг подсъдим Борислав Секулов. Оказа се, че той не е получил призовката си, тъй като на известния по делото адрес не е открит. Направена справка доказа и че Секулов не се намира в някой от арестите в страната.

Не само отсъствието на двамата подсъдими се оказа спънка пред апелативните съдии да дадат ход на делото. Петима от подсъдимите бяха без адвокати, тъй като не са могли да се свържат с тях.

Стоян Вичев заяви, че се отказва от досегашния си адвокат и обеща да следващото заседание да си намери нов. Петър Йорданов също беше без адвокатката си, която получила призовката едва вчера, а за днес вече имала поети ангажименти извън столицата.

Георги Иванов също не успял да установи връзка с адвокат Илия Павлов. Оказало се, че в кантората, в която го търсили фигурирало името на Иля Павлов, но не и на Илия Павлов.

Адвокатът на Мартин Димитров - Емил Велинов, също не е получил призовка за днешното заседание и съответно не се яви.

Поради така изложените процесуални пречки стартът на делото беше отложен за седмица преди Коледа. За тогава съдът обеща да положи всички усилия да издири подсъдимия Секулов и да уведоми липсващите защитници. Те ще бъдат търсени не само на адресите в канторите им, но и в адвокатските колегии, в които са вписани.

След днешното заседание Златомир Иванов отказа да говори пред медиите.
Той обясни присъствието в съдебна зала, което не е задължително на втора инстанция с думите: „Това е сериозно обвинение, искам лично да присъствам. Дайте да видим, има много време, тук съм, делото все ще започне някога."

Освен Златко Баретата на първа инстанция бяха осъдени още 10 души. Те получиха общо 44 години затвор от първоначално исканите от държавното обвинение 154. Според съдийското решение, от тези наказания им се приспада времето, през което те са били с мерки "задържане под стража" и "домашен арест."
Останалите 10 от т.нар. група „Фирмата" бяха оправдани.

СГС оправда Златомир Иванов, Мартин Станков и Мартин Димитров за убийството на Румен Стефанов, извършено по начин, опасен за живота на много хора. За подбудител на това убийство се смяташе именно Баретата.