"Няма да разгледам нито едно дело допълнително, не, защото ме мързи. Никой не е свършил повече за този съд от мен. Това е видимо и от публичните ми изяви.".

Това заяви пред bTV съдия Методи Лалов, който се опитва да напусне съдебната система, за да участва в предстоящите местни избори, но на три пъти съдийската колегия на ВСС не успя да събере кворум, за да го освободи. 

Съдия Методи Лалов подава оставка и се включва в обществено-политическия живот

Съдия Методи Лалов подава оставка и се включва в обществено-политическия живот

Лалов: Илюзия е да има независими и справедливи съдии в корумпирана конструкция

Единият от аргументите на колегите му, за да го задържат почти принудително към досегашната му позиция, е, че не е приключил делата си и има още работа за вършене. Той нарече този аргумент "абсурд" и заяви, че е приключил всичките си дела.

"Законът постановява когато един съдия е в предизвестие, да не разглежда дела, по които не е постановил актове. Тогава делото трябва да бъде разпределено на друг съдия", заяви съдия Лалов.

Припомняме, вчера на заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) отказа за трети път да гласува оставката на съдия Методи Лалов.

Мотивът на мнозинството от съдебните кадровици бе, че молбата му е била внесена в нарушение на процедурата, защото преди това не е била обсъдена от специализираната Комисия за атестирането и конкурсите. 

Институциите да следват закона, не обществения интерес, зове Методи Лалов

Институциите да следват закона, не обществения интерес, зове Методи Лалов

В НС реформа могат да направят тези, които трябваше да я направят преди

Пред bTV той заяви, че това е безпрецедентен случай.

"Това е поредният епизод на саморазправата с мен. Лошото е, че тази саморазправа е частен случай на беззаконието, което цари в държавата", каза Лалов.

Мотивът на Лалов да напусне съдебната система е желанието му да се върне достойнството на гражданите. Той се надява да се променят правилата така, че да има действаща съдебна система и институции. 

СРС институционално е съсипан, гневи се Методи Лалов

СРС институционално е съсипан, гневи се Методи Лалов

Бившият председател на СРС коментира новооткритото Наказателно отделение на СРС

"Отвътре, гледайки като съдия, не мога да направя нищо повече. Правя ясна заявка - готов съм да работя за хората", заяви Методи Лалов.