Трима мъже са задържани при спецакция срещу разпространението на наркотици. Операцията е извършена от сектор "Наркотици" в ГДНП и криминалисти от ОДМВР-Хасково.

Двама от мъжете са задържани минути след осъществена наркосделка в района на хипермаркет на бул. "Цариградско шосе" в София. Те са на 36 и 30 години, криминално проявени и вече осъждани. 

Третият е техният клиент. Това е 54-годишен турски гражданин, успял да избяга с автомобила си, който малко по-късно изоставил в района на ж.к. "Дружба". При извършения на място оглед криминалистите открили в близост и изхвърлен платнен сак, натъпкан с 16 пакета марихуана с общо тегло 8 килограма.

Своевременно, в хода на операцията с помощта на хасковски полицаи турският гражданин бил засечен на територията на областния град. След ареста му той е конвоиран до ГДНП. Установено е, че наркотиците са били предназначени за разпространение в столицата.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура тримата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 354а от НК и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Близо 34 кг марихуана са открити при ударната спецакция във Варненско

Близо 34 кг марихуана са открити при ударната спецакция във Варненско

Иззети са и над 400 конопени растения