pneumonia Епидемията от атипична пневмония в столицата на Китай е под контрол в следствие на мерките, предприети пред последните дни, съобщиха пекинските власти.

Министерството на здравеопазването в страната съобщи, че за изминалия ден жертвите на болестта са били 10, а заразените – 80. Броят на загиналите в Китай достигна 260. Досега е съобщено за почти 5100 заразени.

Броят на новите случаи на заболяването чувствително спада, каза Хан Демин, изпълнителен директор на бюрото по здравеопазването в Пекин. Въпреки това обаче говорителят на кмета на града Джанг Мао призна, че все още предстои много работа, докато се прекрати разпространението на пневмонията. Той посочи, че по-доброто обучение, строгите правила и стандарти и подобряването на болничното лечение са довели до намаляване на заразяванията сред болничните работници.

Властите в Пекин са назначили специални чиновници, които да следят за прилагането на мерките за ограничаване на болестта. Наред с това се събира и информация за болестта с цел подобряване на лечението й.