Столичната полиция с принципна позиция за недопускането буса на "Системата ни убива", тъй като допускайки буса, след това няма право да спира, който и да е, за да стигне до "Орлов мост". Така комисар Тони Тодоров коментира на брифинг в СДВР недопускането на буса на "Системата ни убива" при протестиращите.

Бусът бил спрян на кръстовището на Ректората от полицейските служители, за да проверят накъде отиват. Майките им отговорили, че искат да отидат на плошад "Орлов мост", за да покрепят протестиращите. Ако полицаите решили да пропуснат буса, той би могъл да потегли в каквато и да било посока, различна от "Орлов мост".

Има наличието на много предпоставки, които биха довели до катастрофа или бутнат човек при пропускането на буса. Ние сме хората, които трябва да казваме кой да влиза и кой да не влиза на площада. Нашата позиция е принципна, не сме правили компромис и няма да правим компромис с допускането на моторни превозни средства, категоричен бе комисар Тодоров.

Блокадата пред СУ остава

Блокадата пред СУ остава

Бусът на майките от "Системата ни уби" все още е блокиран

Полицията пропуска само такива моторни превозни средства със специалнен режим на движение или хора, които носят храна или вода на протестиращите.

Столичната полиция счита снощното поведение на протестиращите като провокация към полицейските служители.

Българската полиция не трябва да бъде използвана като инструмент, настоя комисар Тодоров.

Протестиращи блокираха и пътя Е-79 към Гърция
Обновена

Протестиращи блокираха и пътя Е-79 към Гърция

Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Кулата