Делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 негови приближени продължава на 12 и 13 септември. На днешното съдебно заседание беше разпитан повторно анонимен свидетел, който е давал показания в съда и преди процесът да тръгне отначало.

По искане на прокуратурата, свидетелят е повикан за изясняване на противоречия в показанията му.

В първоначалните си показания той е казал, че на среща в заведение е присъствало лице, което му представило като Златомир Иванов. По-късно обаче видял негови снимки в медиите и разбрал, че лицето на съседната маса в заведението не е бил соченият за "наркобос" Златомир Иванов.

В следващите си свидетелски показания свидетелят обяснява, че не се е срещал с Баретата и за това прокуратурата поиска уточняване на показанията.

Последните двама задържани по делото - Росен Иванов и Богдан Василев, поискаха промяна на мярката „задържане под стража". След съвещание СГС определи мярка „домашен арест" за двамата.

Припомняме, Баретата е обвинен в организирането и ръководенето на престъпна група за разпространение на наркотици.

Той заедно с Мартин Димитров са обвинени и за предумишленото убийство на Румен Стефанов - Алф, което според държавното обвинение е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, за което Златко е бил подбудител, а Димитров - помагач.

Като участници в групата са обвинени и Евгени Евтимов, Георги Йорданов, Мартин Димитров, Валентин Луков, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески, Васил Колев, Юлиян Зашев, Даниел Кръстев, Стоян Дичев.