студенти От утре – 15 септември, ще се приемат документи на безработни младежи висшисти, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни и общински администрации, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Общо 1066 работни места в публичната администрация са заявени по проекта.

Кандидатите трябва да са на възраст до 29 години и да са завършили висшето си образование през 2002 или 2003 година и да имат среден успех по-висок от добър 4, както и да са завършили подходяща специалност.

Одобрените ще получават по 220 лева заплата. Поемат се и изплащането на осигуровките, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и болничните.

Документи се приемат до 23 септември, в Бюрото по труда, където младежите трябва да са регистрирани като безработни, допълват от Агенцията по заетостта.

Сред най-търсените ще бъдат младежите, завършили публична администрация, право, икономически специалности, социални дейности, компютърни специалности.

В общинските и областни администрации местата по проекта са 644, като най-много от тях са за строителни инженери, архитекти, юристи, еколози и икономисти.