излитане Във връзка с предстоящата дейност на новосъздадената авиокомпания “Балкан Ер Тур” е предложен за обсъждане бизнес план на компанията, съобщават от транспортното министерство.

Изпратени са още и искания до ИКАО и ИАТА за получаване на трицифрен и двубуквен код на новата авиокомпания. Главна дирекция “Главна Въздухоплавателна администрация” с писма е информирала цивилните авиации на страните, до които в момента “Балкан” изпълнява полети, за решението на събранието на кредиторите и за действията, предприети от страна на държавата, във връзка със създаването на нов национален превозвач.

Експертна група подготвя варианти на бюджета на новата авоикомпания за следващата година, както и участието на група от авиокомпания “Балкан” и Главна дирекция “Главна Въздухоплавателна администрация” в международното съвещание в Канада, на което ще се заявят слотовете за висок сезон на 2003 г.

Подготвен е график за срещи на новата авоикомпания с представители на чуждите авиокомпании в България, на които да се съгласуват разписанията, тарифите и взаимните разчети.