Продължава медийното мълчание на ГЕРБ. Два дни след парламентарния вот от централата на бившите управляващи не коментират ситуацията.

Това продължи и днес - след срещата на лидера на ГЕРБ Борисов със земеделци, като след това брифинг дадоха единствено фермерите, но не и Борисов.

Да се защитават интересите на земеделците - това са поискали браншовите организации от сектор „Земеделие", които подкрепиха програмата на ГЕРБ на среща с лидера на партията Бойко Борисов.

Искаме Борисов, заявиха представителите на различни сектори на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Бойко Синапов от Съюз на животновъдите в България подчерта, че секторът трябва да знае какво ще се случва в следващия програмен период. Искаме само да бъдем фермери, категоричен бе Синапов. Бойко Борисов обещал дори и да е в опозиция да защитава интересите им.

Според експремиера бъдещето е в арабските пазари. Няма ги другите политически партии, които да дойдат и да кажат какво ще правят с нас, изтъкна Синапов.
Протести могат да се правят не само на Орлов мост, каза той и изрази надеждата си да не им се наложи да покажат как земеделците могат да протестират.

Няма да позволим да се връщаме в първи клас, закани се той и припомни как Сергей Станишев като премиер е пращал полиция срещу земеделците. По времето на ГЕРБ според Бойко Синапов за сектора е постигнато много.
При тройната коалиция сектор „Животновъдство" получаваше нула лева субсидии, каза той.

От сектора са искали среща с всички партии, но само от ГРЕБ са отговорили на исканата среща. Те (другите партии, б.р.)се интересуват само как да докопат властта, категоричен е Синапов.

Нови над 2 милиарда лева са договорени по новата ОСП, каза и Цветан Филев от Асоциацията на тютюнопроизводителите. Така много сектори ще получат средства, за да се развиват. Тези средства, твърди той, са договорени от Бойко Борисов.

Земеделците призовават, който и да сформира правителство, то да работи за сектора като няма дискриминирани браншове.

Със страх земеделците си спомнят времето на Тройната коалиция, когато крави са умирали от глад. Пенка Христова от съюза на животновъдите заяви, че лично тя се е обаждала на Атака, ДПС и БСП и те не отговаряли на предложението за среща. Няма да ги търсим и да им се молим, каза Христова.

Стана ясно, че Бойко Борисов им благодарил за подкрепата по време на кампанията. Лидерът на ГЕРБ призовал земеделците да не протестират, да реагират мирно на политическата ситуация.

Въпреки това фермерите ще обмислят варианта да протестират, защото са притеснени от политическата обстановка в страната.

От сектор „Земеделие" искат стабилно правителство.

Междувременно стана ясно, че в БСП е постъпила декларация от Националното сдружение на месо и млекопроизводителите, които изразяват безпокойството си от срещата на Борисов с животновъдите и подчертават, че те не могат да изразяват мнение от името на цялата гилдия.
Националното сдружение отбелязва, че на срещата с Борисов са участвали само Пенка Христова, която е била съветник на Мирослав Найденов и Бойко Синапов.