ВМРО не признават резултатите от изборите. Зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки определи вота като нечестен.

Имаме хора, които са гласували за нас, но не им е преброен гласът, оплака се той и даде за пример секциите в Красно село и в Кюстендил. Джамбазки настоява тези секции да се отворят и ако се докаже, че там има липсващи гласове за ВМРО, които са написани в черновата, но не са отразени в протокола, изборите да бъдат касирани.

Хората на Красимир Каракачанов настояват хората, които са виновни за злоупотребите на изборите да понесат своята отговорност.

Около стотина войводи се събраха на пореден протест с обърнати знамена пред сградата на Съдебната палата.

Политическата върхушка си мисли, че отново ни е излъгала. Монополите си стоят, нито един основен проблем не се реши, старите партии пак ще управляват. Дойде момент, в който ние, националномислещите и отговорни българи, трябва да отстоим правото на достоен живот в родината. Трябва да покажем, че няма да предадем идеалите на предците си и ще се борим за свободата на българския народ, заканиха се симпатизантите на ВМРО.

Лидерът на партията Красимир Каракачанов заяви за пореден път, че България се нуждае от национално спасение - нещо, което той подчертаваше по време на всички протести преди изборите на 12 май.

Той обаче изрази съмнение, че ДПС ще защитава националните интереси.

Каракачанов отново увери, че те ще продължат битката с монополите, ще се борят за разваляне на скандалните концесии, както и че ще настояват следващият кабинет да спре циганизацията на страната.

За 24 години нито едно българско правителство не защити интересите на народа. ГЕРБ направи така, че държавата да бъде доограбена. Това не може да продължава така, заяви лидерът на ВМРО и добави, че за последните 2 месеца единственият мъж в страната май е бил главният прокурор, който си позволи да бръкне в кошера с пчелите.

Той призова Сотир Цацаров да си свърши работата докрай и виновните да влязат в затвора.

В подкрепа на обвинител номер едно пък се организира и протест пред Съдебната плата, който ще се състои идната сряда.

На днешния протест присъстваше очаквано и едно от лицата на демонстрациите, свалили кабинета „Борисов" - Йоло Денев. Той съобщи, че започва следваща турцизация на страната от ДПС и БСП.

Несъгласието си с това той и още негови съмишленици ще изразят във вторник, 10 часа пред парламента - деня, в който е насрочено тържественото първо заседание на 42-тото Народно събрание.

Ние отиваме там, за диктуваме условията. Ние ще посрещнем новоизлюпените депутати, за да им кажем, че скоро ще ги изпратим, закани се още Йоло Денев.