Най-опасното явление, което всички се страхуваха да не се случи през последните 20 години беше да не стъпи ДПС-арски крак в софийските МИР-ове.

Такава равносметка направи седмица след изборите лидерът на РЗС Яне Янев по време на пресконференция в централата на партията.

Припомняме, в 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР-София, както и в София-област има избран по един кандидат-депутат от ДПС.

За Янев най-големият победител от изборите е ДПС, която продължава да загражда територии и продължава най-опасната тенденция да мюсюлманизира еднородни български територии.

На тези избори това се случи. ДПС вече загради нова територия и има народни представители и в София, заяви Янев и добави, че така ДПС иска да македонизира България и така, както в Македония и по-специално в Скопие има заградени територии.

Тайната цел на ДПС, според него, е да могат да правят агитация на майчин език.

Настъплението на ДПС в София е настъпление на исляма в София и то не на традиционния ислям, коментира още лидерът на РЗС.

Той и съпартийците му ще сезират Конституционния съд за фалшификации в изборните секции в Турция.

Ние ще сезираме Конституционния съд и ще поискаме да определи като недействителни около 18 хиляди гласа, идващи от Турция, заключи Яне Янев.

Парите победиха достойнството, изтъкна той по повод проведените избори.

По думите му, такъв политически разврат, какъвто се случи на тези избори, никога не е имало в България.

Този разврат е предвестник на края на този провален политически модел. Каквото и да се случи оттук нататък, който и да състави правителство, който и да победи на следващи избори, винаги ще бъде губещ, категоричен бе Янев.

Според него в момента в най-добрия случай БСП и ДПС ще управляват с по-малко от 19% от имащите право на глас: „С такова доверие не се стига до никъде, стига се до нова пропаст, нова катастрофа."

Единственият спасителен вариант е час по-скоро партиите от статуквото да отрезвеят и сами да се вразумят, че трябва да направят отстъпление, че трябва да има разбирателство, за да не погребем държавата, коментира още лидерът на РЗС.

Според него разбирателство може да има само по една единствена тема - свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция.