България не може да си позволи нови избори, въпреки че изборите не бяха съвсем честни. Това заяви за Дарик Радио Янаки Стоилов от БСП.

По думите му не може да се „преиграва мачът, защото имаме колебания в честността на играчите или на съдийската бригада".

Без да се изключи възможността от провеждане на нови избори, Стоилов смята, че няма нужда от такива.

Дора Янкова:
Няма да има формула 8:5:3

Още...

Важно сега е да заработи Народното събрание, подчерта той и прогнозира, че ако се стигне до нови избори, те ще са в края на август, началото на септември. От дейността на правителството, от ефективността на парламента върху него, ще зависи стабилността на страната, е мнението на Янаки Стоилов.

Стоилов изтъкна, че БСП ще приеме подкрепа и от ДПС, и от Атака в следващия парламент, подчертавайки, че няма нищо недостойно в такава подкрепа. По думите му най-важният въпрос е програмата и конкретните ангажименти.

Трябва да има програмна декларация, която да премине и в програма, поясни той и допълни, че трябва замяна на плоското мислене и плоската политика в прогресивно мислене и прогресивна политика.

Той намекна, че ако получи предложение да стане председател на НС, няма основания да го отклони.

Относно исканията на протестиращите за нова Конституция, Стоилов изтъкна, че тази дискусия не е в приоритетния дневен ред.

Трябва да се преосмисли въпросът за ДДС върху електроенергията, посочи той.

Парламентът не бива да бъде занимаван с политическа пропаганда чрез различни анкетни комисии, коментира още Стоилов. Нужна е цялостна реорганизация по отношение на заплащането в цялата публична администрация, смята той.