Няма да делим пространства в бъдещия кабинет. „Няма да има формула 8:5:3, ще излъчим програмно-експертен кабинет и ще носим политическата отговорност за него".

Това заяви в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7 Дора Янкова от БСП.

Янкова увери, че БСП ще проведе политическия дебат за правителството открито и прозрачно пред медиите, ще подложи на дискусия своята програма и ще бъде готова на разумни компромиси.

Стана ясно, че в преговорите за бъдещия кабинет БСП ще предложи програмата да се обсъди по години, какво и кога е възможно да се изпълни, обясни Дора Янкова.

В първите 100 дни трябва да се предложи спасителна програма за най-ощетените, да се подготви Бюджет 2014, да се спре падането на държавата и да се създаде стопанска среда, която да даде въздух на бизнеса", подчерта тя.

Янкова коментира още, че в предстоящите преговори за програмен кабинет БСП ще прецени в какво може да отстъпи и какви други предложения може да приеме, за нея темите за плоския данък и за АЕЦ „Белене" са отворени, а решенията ще зависят от дебата по тях.

Припомняме, по време на кабинета на тройната коалиция (2005-2009) министерските постове бяха разпределени - 8 за БСП, 5 за НДСВ и 3 за ДПС.