Гражданите да номинират министри и всички висши длъжности, поиска поредният 32-ри протест срещу правителството. Това гласи един от плакатите, който личи на протестната акция на площад „Независимост".

Към 19,20 часа на „Триъгълника на властта" има няколкостотин души, но хора продължават да прииждат от всички страни и се очаква протестът да нарасне, както обикновено. Преди 20 часа събралите се хора вече бяха няколко хиляди. По данни на МВР към 20 часа протестиращите са около 3 500. Полицията се грижи за охраната на протестното шествие. Служителите на реда имат готовност да реагират при всеки сигнал за провокации или нарушения, посочиха от вътрешното министерство.

По традиция голяма група стои „на сянка" пред Президентството, встрани от същинския митинг.
Това принуди един от протестиращите от първите редици на множеството пред Министерски съвет да ги призове да пристъпят напред с обяснението, че иначе не ги броят.

„Протестът хората сбира, стават народ", гласи друг плакат.

На електрическо табло до подлеза са залепени два малки плаката, насочени срещу новия областен управител на София област Емил Иванов.

Народният представител от ДПС, който в първия ден на обсадата на парламента, когато мерките за сигурност не бяха особено сериозни, беше наритан, явно продължава да не е особено желан на протеста.
„Аз не искам бивша мутра от ВИС2 за „мери джейн на София област", гласи един от лозунгите, насочени срещу него.

Други плакати гласят „Упорити сме и ще победим!", както и „70 години комунизъм, 70 години мизерия".

Към 22.30 часа протестът започна да приключва.


Пред НДК се проведе и редовният контрапротест. Вчера стана ясно, че са събрани над 150 хиляди подписа в подкрепа на кабинета "Орешарски".