Готов съм да ме арестуват още в сряда. Във вторник ще входирам молба, с която ще се откажа от имунитета си".

Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването „На светло с Люба Кулезич".

Припомняме, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на първата си пресконференция след предсрочните парламентарни избори, че Цветанов ще си подаде молбата за сваляне на имунитета, след като депутатите от 42-рото НС положат клетва, както и че той няма да участва в евентуално сформиран кабинет на ГЕРБ.

Готов ли е или не е готов Цветанов никой не го интересува. Той ще бъде арестуван. Какво изразява готовност, това не зависи от него. Или този човек няма мозък и не може да разбере какво става, или става дума за арогантност извън въображението
Кънчо Стойчев

В случая имам морален ангажимент към всички граждани, които вярват в мен и са ме подкрепили, посочи Цветанов.

Свидетели сме на един доста добре подготвен сценарий, като през цялото време е внушавано, че ГЕРБ готви манипулация на изборите и че Бойко Борисов е бил описан като диктатор, изтъкна Цветанов.

Страната е в много патова ситуация. Трябва да се направи скрита коалиция чрез програмен кабинет", подчерта той.

"Минимум с 5% бяхме ощетени на тези избори. Това стана след скандала с намерените бюлетини. Вотът на избирателите беше подменен, те бяха излъгани", поясни той.

Бившият вътрешен министър е категоричен, че ще сезират и европейските институции, не само Върховния касационен съд.

Междувременно Цецка Цачева заяви в предаването „Тази неделя" по бТВ, че откритите скандални бюлетини ( 350 хиляди) в Костинброд са естествен брак и че изнесените доказателства от прокуратурата звучат неубедително от юридическа гледна точка.

Тя обясни, че твърденията на прокуратурата за това, че въпросните бюлетини от "Мултипринт" са действителни, не са верни.

Припомняме, на същата пресконференция на ГЕРБ лидерът Борисов обяви, че ще подадат жалба за касиране на изборите. Мотивът е грубото погазване на закона в деня за размисъл.

Само преди няколко дни бе публикувано проучване на „Сова Харис", което показва, че 80.4% от българите смятат, че е правилно прокуратурата да поиска имунитета на бившия министър Цветан Цветанов, за да му повдигне обвинение, заради скандала с незаконните подслушвания.