Кофичка мляко за 14 стотинки, паста за зъби по 0,39 и банани по 0,99. Чудото се случи заради бясна конкуренция между големите търговски вериги, разказва "Стандарт".

Старт на незапомнения дъмпинг даде отварянето на първия магазин "Карфур". Френският гигант стъпва първо в Бургас, но се готви да влезе в още няколко града. Скандално ниските цени на стоките в новия хипермаркет, обиколиха светкавично Бургас. Олиото там ще е под 1,50, а брашното - само 45 ст., коментирали хората по опашките.

Другите големи играчи на пазара веднага отвърнаха на удара с още по-ниски оферти. Откритият преди седмица "Кауфланд" пусна от вчера бананите по 95 ст. "Билла" пък свали килото до 85 ст. Етикетите се сменят буквално през час, разказаха продавачи.

 Голямото поевтиняване прескочи от храните и на техниката. От "Кауфланд" вече обещават плазмени телевизори за символичните 200 лева. "Карфур" пък ще изкушават с нечувано евтини хладилници, перални и видеосистеми.

Днес в Бургас, утре в цялата страна, така експерти прогнозират развоя на дъмпинговата война. Кризата свива потреблението и битката за всеки клиент ще бъде безмилостна, признават търговци. Въпросът е кой ще издържи най-дълго.