Летище Бургас е отворено за пристигащи и заминаващи полети. Това става по-малко от 24 часа след трагичния инцидент.

Министърът на вътрешните работи, както и министърът на транспорта и външните работи все още са в Бургас и продължават да координират предприетите действия за възстановяването на нормалната работа на място.

Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за летище Бургас. Създадена е организация това да не доведе до забавяне на полети.

Проверките на гражданите отнемат повече време и всеки, на който му предстои да използва въздушен транспорт трябва да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано. Завишен е контролът по всички граници на страната - на граничните пунктове на изход се извършват цялостни проверки на всички пътници в това число и на граждани на ЕС.

Осигурено е наблюдението на рискови обекти и такива с масово пребиваване на хора;  охраната на представителства, обекти и хотели, където гостуват израелски граждани; засилена е патрулно-постовата дейност с цел контрол върху лица и МПС със съмнително поведение.

През целия ден летище Варна приемаше полетите, които бяха пренасочени от Бургас. Въпреки завишения трафик и благодарение на добрата координация между институциите, полетите се извършваха в рамките на минимални закъснения. Не се стигна до отмяната на нито един от тях.

Всички транспортни обекти в страната - летища, пристанища, авто и ж.п. гари, функционират нормално, при засилени мерки за сигурност. Към този момент няма данни за проблеми или нарушения. Осигурено е присъствие на екипи на ДАИ на големите автогари в страната и се извършват проверки. 

Национална компания „Железопътна инфраструктура" и „Холдинг БДЖ" ЕАД работят при завишени мерки на сигурност и в координация с „Транспортна полиция". Всички съоръжения по железопътната инфраструктура са били проверени още вчера до 21.00 ч.