Варна остана без допълнително финансиране за капиталови разходи, след като парламентарното мнозинство отряза парите за редица важни проекти в морската ни столица.

Сред тях е и проекта за строеж на новата Съдебна палата , чието изграждане още не е започнало след четири първи копки, а разрешителното за строеж изтича догодина. Междувременно магистратите ще продължат да обслужват гражданите в заседателна зала под земята в сграда, строената за работническо общежитие, с установени конструктивни дефекти.

Управляващото мнозинство отхвърли предложението на народните представители от ГЕРБ за промяна на капиталовите разходи на община град Добрич за бюджет за 2014 г. Предложението бе да се увеличат разходите от 374,9 млн. лева на 674,9 млн. лева, а допълнителните средства да бъдат изразходвани за внесения от общината проект за воден цикъл на града, където загубите на вода надхвърлят 75% от отчетеното потребление.

Управляващите отхвърлиха и предложението на Цвета Караянчева от ГЕРБ за същия период да бъдат отпуснати допълнителни 17 млн. лева за рехабилитация на пътища и изграждане на канализациони мрежи на територията на община Кърджали.

Депутатите отхвърлиха предложението на Томислав Дончев за изграждане на център за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания, тъй като проблемът е неотложен, а изготвеният проект ще може да се реализира с европейско финансиране чак през 2016 година.

Същата съдба последва и предложението на Цветомир Михов от ГЕРБ, който предложи парите на Габровския университет да бъдат увеличени с 1 млн. Лева.

Без финансиране ще остане и проекта за реконструкция на пловдивския булевард „Васил Априлов" на стойност 5 млн. лева.

За капак обещанията за приоритетно развитие на най-бедния Европейски регион - Видинския, също се оказаха популизъм. Днес парламентарното зачеркна от сметките проекта за разкриване на филиал на Русенския университет във Видин, поради „липса на необходимия финансов ресурс" в размер на 1,3 млн. лв.