Кола-бомба е убила най-малко 10 души в доминирания от християни и друзи район Джарамана до Дамаск, съобщава Държавната телевизия, цитирана от „Франс прес".

Кола-бомба на терорист уби най-малко 10 човека, включително две жени и две деца до фурна на улица Рауда", информираха от телевизията.

От Сирийския Център за човешки права обявиха, че „кола-бомба е била детонирана на главна улица до лоялния към Асад район Джарамана".

Според Центъра най-малко 12 души са загинали и 15 са ранени.

На 28 август избухна бомба на погребална процесия в същия район, загинаха 27 души.

Междувременно специалният посланик на ООН и Арбаската лига за Сирия Лахдар Брахими изтъкна след разговорите си с външния министър на Русия Сергей Лавров в Москва, че конфликтът в Сирия все повече се задълбочава.

Сирийската криза е много, много опасна, ситуацията е лоша и става все по-лоша", подчерта той.

Казвал съм, че това, което се случва в Сирия, е гражданска война. Ако не е гражданска война, не знам какво е", разясни Брахими.

Лавров подчерта, че Москва е „разочарована" от опозицията, която не е спазвала неофициалното споразумение, заявявайки, че няма спор кой е нарушил примирието.

Те се бият все повече и повече в Сирия, провокациите и неадекватните отговори от тях се случват всекидневно. Целта на всички сирийци е да се спре стрелбата и да се седне на масата за преговори", заключи Лавров.