Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента от младите американци смятат, че Съединените щати се движат в правилната посока, но повече от половината млади избиратели все още посочват, че биха гласували за Байдън, пише The Hill.

Проучването, публикувано в четвъртък от Института за политика на Harvard Kennedy School, установи, че по-малко от 10 процента от избирателите на възраст между 18 и 29 години казват, че страната като цяло се е насочила в правилната посока. Приблизително 58 процента от анкетираните казват, че страната се е насочила в грешна посока.

Но повече от половината млади американци посочиха в анкетата, че биха гласували за президента Байдън на изборите през ноември. Освен това 53 процента от участниците в проучването казаха, че определено ще гласуват на президентските избори като цяло.

Байдън е подложен на натиск да подобри популярността си си сред младите гласоподаватели, след като проучване на NPR/NewsHour/Marist този месец установи, че бившият президент Тръмп се изкачва с 2 пункта пред него сред милениалите и поколението Z американци. Байдън настоя за облекчаване на студентския дълг, в опит да спечели младите американци, които бяха критичен блок за гласуване за него в надпреварата през 2020 г.

27 процента от младите американци казват, че икономиката е националният проблем, който ги тревожи най-много.

По други въпроси 45 процента от регистрираните млади американци казаха, че следят новините за войната между Израел и "Хамас" в Газа.

Освен това, 45 процента казаха, че не знаят, дали отговорът на Израел досега е бил оправдан. Тридесет и два процента казаха, че смятат, че отговорът след атаките от 7 октомври не е бил оправдан според проучването.

По въпросите на имиграцията 53 процента от младите американци вярват, че има криза на южната граница на САЩ. Междувременно 50 процента са съгласни с идеята, че мигрантите подобряват културата на САЩ, установи проучването.

Анкетата е проведена между 14 и 21 март и включва 2010 млади американци. 

Байдън има лека преднина пред Тръмп в президентската надпревара

Байдън има лека преднина пред Тръмп в президентската надпревара

Това сочат данните от проучване на Reuters/Ipsos